dijous, 16 de juny del 2011

MOVIMENT PER LA INDEPENDÈNCIA (MxI) - ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

Extracte de la declaració de la Conferència Nacional per l'Estat propi - Palau de Congressos de Barcelona - 30 d'abril del 2.011

Per arribar a la independència de la nostra nació cal aconseguir, en cada un dels països on aquesta nació s’estén, la participació activa d’una majoria social prou àmplia perquè la decisió de la majoria de catalans, valencians i balears sigui incontestable des d’un estat que vulgui mantenir una mínima aparença de democràtic.

I el suport actiu d’aquests sectors socials s’aconseguirà amb propostes clares, amb un objectiu nítid, un camí ben definit i, sobretot, amb la implicació creixent dels ciutadans i ciutadanes. Fent públics els objectius, el full de ruta i els mètodes per aconseguir-ho, es podrà generar la confiança i mostrar la fortalesa necessàries per al llarg i dur camí que hem de recórrer.

L’estratègia per a aconseguir aquella majoria social passa, doncs, per la creació, a cada país de nació catalana, d’un moviment per la independència realment transversal i unitari. Catalunya, per la força creixent que ja hi ateny l’independentisme, és el país que emprèn ara mateix la vertebració d’un moviment d’aquestes característiques, amb el nom d’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el qual, però, en cap moment no es desentendrà dels independentistes que lluiten als altres països de nació catalana i els prestarà tant de suport com serà possible.

Cridem a tots els catalans i catalanes, siguin quins siguin l’origen i l’adscripció política o ideològica de cadascú, a incorporar-se al procés per a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana, primer pas per a forjar una nació lliure, justa i avançada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada